Najskuteczniejszy lek na przeziębienie! (nie, to nie jest fake)

Witajcie,

Trafiliśmy właśnie w sezon przeziębienia, piździernik już za nami, ale przed sobą mamy jeszcze listopad, grudzień, styczeń, luty i przynajmniej marzec! Czyli okres kilku miesięcy w którym jesteśmy narażeni na atak wszelkiego rodzaju wirusów i wyziębienie organizmu.

Jako, że jestem przeciwnikiem medycyny akademickiej i stosuję jedynie medycynę naturalną, mam dla was coś wyjątkowego! Poniżej zamieściłem filmik w którym krok po kroku osobiście przygotowuję eliksir na stan opisany wyżej. Gdy tylko zaczynam czuć, że w moim organizmie dzieje się coś niedobrego, gdy czuję osłabienie bądź z nosa lecą gile… natychmiast przygotowuję ten specyfik. Po pierwsze jest taniej, po drugie smaczniej, po trzecie zdecydowanie zdrowiej i co najważniejsze, efekty pojawiają się praktycznie natychmiast!

Warto przygotować 1,5 do 2 litrów napoju rozgrzewającego. Można go przechowywać w lodówce, w butelce w dzbanku, gdziekolwiek! Zwykłem to wlewać w butelkę i przy silnym osłabieniu zabierałem ze sobą do pracy, co nie raz ratowało mi życie, bo jak wiadomo facet podczas przeziębienia, zawsze walczy o życie! 😛

Tyle drogą wstępu! Zachęcam was do przyrządzenia napoju i zastosowania. Oczywiście, czekam na wasze relacje i mocno liczę na to, że przepis się przyda!

Polub Ogrodnika na FB:

https://web.facebook.com/Ogrodnik-Umysłu-1596850490549216/?ref=bookmarks

Advertisements
Najskuteczniejszy lek na przeziębienie! (nie, to nie jest fake)

4 uwagi do wpisu “Najskuteczniejszy lek na przeziębienie! (nie, to nie jest fake)

  1. Joanna pisze:

    Ja przeciskam przez praske jeszcze 2-3 zabki czosnku, wody daje szklanke , miod pol szklanki, imbir i 2 cale cytryny.Taki elixir mozna przechowywac do tygodnia, ale podejrzewam, ze bedzie szybciej zuzyty… 😀 Co najwazniejsze- stawia na nogi.Miod oraz imbir maja wlasciwosci rozgrzewajace, czosnek zabija bakterie chorobotworcze, cytryna dostarcza bombe witaminy C, ktorej potrzebujemy w czasie przeziebienia, dodatkowo zakwasza zoladek- co jest bardzo wazne w procesie trawienia i nie tylko…Taki elixir to wynalazek naszych babc, po 24 godz przegryzaja sie skladniki . Niektorzy dodaja tez cebule pokrojona w piorka- ja nie uzywam.Super sprawa, polecam kazdemu

    Polubione przez 1 osoba

    1. moja babcia robila pyszne przeciery na zimę, nie używała cytryny, w owym czasie była trudno dostępna, witaminę C pozyskiwała z owoców lasu; malin, jeżyn, jagóg i z ogródka, natka z pietruszki, cebula, kapusta zawierają więcej witaminy C niż cytryna, która notabene jest zasadowa. 🙂

      Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s